Blogini

28. tammi, 2017

Tervehdys taas. Aikaa viime blogin kirjoituksesta tosiaan on parisen kuukautta. Valitan tilannetta. Syy siihen on se, että olen oikeasti julistus/sielunhoito työssä ollut niin kiireinen, etten ole itse ehtinyt blogiani päivittelemään. 

1. Kuningastenkirja:

18:19 Mutta lähetä nyt kokoamaan kaikki Israel minun luokseni Karmel-vuorelle, sekä neljäsataa viisikymmentä Baalin profeettaa ja neljäsataa Aseran profeettaa, jotka syövät Iisebelin pöydästä."

Tammikuun alussa tein matkan Israeliin. Itse asiassa Jumala oli minua matkaa kehottanut tekemään jo pitkän aikaa ja nyt minulle aukeni siihen mahdollisuus. Matka oli todella siunattu. Sain kokea Jumalan läsnäoloa ja sitä kuinka Raamatun tarinat tulevat eläväksi nimenomaan Israelin maaperällä. Sain astella Jeesuksen askelissa niissä paikoissa joissa Hän eli ja vaelsi tehden voimatekojaan. Mutta tärkeintä kaikista sain käydä Golgatalla ja itse omin silmin nähdä paikan jossa koko maailman Lunastaja antaa henkensä syntisen maailman vuoksi. Puutarhahauta todistaa edelleen sitä totuutta, että Hän on ylösnoussut. 

Koko Israelin matkan sain siis kulkea paikasta toiseen Jumalan johdatuksessa ja kokea sekä nähdä sen kuinka Israel todella on Jumalan omaisuuskansa. Ja voi kuinka uudelleen ja uudelleen. Jeesus juutalaisten Messias tahtoo ilmoittaa itsensä heille. Voi kuinka monta kertaa kyyneleet ovat vuotaneet Hänen poskiltaan vain yksinkertaisesti sen syyn vuoksi että "Hänen omansa eivät ottaneet Häntä vastaan."

Ja niin monta kertaa Israelissa koin tuon saman tuskan. Nähdessäni ortodoksijuutalaisia, jotka edelleen sydämessään aidosti odottavat Messiaan tuloa. Heitä kokoontuu joukkioittain itkumuurille itkemään ja aidosti rukoilemaan ja odottamaan Messiaan tuloa. Heidän silmänsä ovat täysin ummessa sille, että todellinen Messias on kuollut heidän puolestaan ja läsnä kaikenaikaa. Hän on noussut ylös kuolleista ja elämän antaja. Silti uudelleen ja uudelleen he kääntävät katseen rabbien opetuksiin ja omaksuvat sen katsonta kannan että Jeesus todellisuudessa oli pelkkä huijari. 

Noniin nyt Karmel vuorelle. Karmel vuorella vierailin useamman hetken ajan rukoilemassa. Ihan vain sen vuoksi että koin siihen hengen johdatusta. Karmel vuorelle pääsin todella helposti koska hostelli jossa majoituin sijaitsi aivan vuoren kupeessa. Kävelymatka vuoren rinnettä pitkin kuitenkin ainakin omasta mielestäni oli yllättävän pitkä. Vuoren rinteillä nykyään on myös aika paljon asutusta. Kun vihdoin pääsin vuoren huipulle Jumala puhui minulle erityisesti hengellisestä todellisuudesta. Taistelusta hyvän ja pahan välillä joka tulee kiihtymään äärimmilleen lopunaikoina. 

Karmel vuori varmasti kristityille äkkiä tuo mieleen erään Vanhan Testamentin tunnetuimmista henkilöistä. Nimittäin profeetta Elian. Hän on yksi minun henkilökohtaisesta suosikki hahmoistani koko Raamatusta. Elia oli Jumalan profeetta. Mies jota Jumala armossaan käytti voimakkaalla tavalla. Niin voimakkaasti että Elian sanojen vuoksi sadetta ei tullut. Kuvitteleppa? 

Noniin Elia oli profeetta Israelissa sellaisena aikana jolloin Israelin kuningashuone oli hyljännyt todellisen Jumalan. Aahabin ja erityisesti hänen vaimonsa Iisebelin vuoksi koko kuningaskunnan huone oli täynnä haureutta sekä erityisesti epäjumalanpalvontaa. Tilanne oli oikeasti Israelissa todella paha. Suurin osa juutalaisista palvoivat samaan aikaan Baalia ja Jumalaa. Luullen voivansa miellyttää kumpaakin samaan aikaan. 

Kuitenkin Jumala on kiivas Jumala. Hän ei suostu siihen että Hän olisi ikäänkuin osa meidän palvontaamme. EI! Hän tahtoo meidän koko palvontamme. Kaiken mitä meissä ikinä on täytyy yksinkertaisella tavalla tuoda kunniaa Hänelle. Tähän ristiriitaiseen tilanteeseen Jumala antoi vastauksen. Hän nimittäin valitsi miehen nimeltä Elia olemaan Hänen suunaan käsinään ja jalkoinaan.

Raamattu ei meille kerro Elian syntyperästä, tai hänen perheestään. Uskon että Elia oli ihan tavallinen kansalainen. Kansalainen joka oli saanut käskyn Herralta toimia tietyllä tavalla. Ensimmäisen kerran kun hän ilmestyy kuningashuoneeseen Taivas ei anna sadetta. Koko maahan tuli nälänhätä. Silti Jumala yliluonnollisella tavalla piti Eliasta huolen. 

Sitten tuli se päivä jolloin tuli käsky jälleen astua kuninkaan eteen. Ja sade alkoi jälleen tulemaan. Näin voimallisesti Jumala käytti ihmistä, joka yksinkertaisella tavalla vain oli kuuliainen. Elia ei missään tapauksessa etsinyt kunniaa itselleen. EI! Vaan hän kaikessa antoi kunnian Jumalalle.

Jos jotain Elian elämästä voi oppia niin sen, että Jumala voi käyttää voimakkaasti ihan tavallista ihmistä. Ei tarvitse koulutusta tai akatemiaa. Vaan yksinkertaisesti sydämen joka rukoilee Jumala käytä minua. Elia ei välttämättä aina ymmärtänyt tai käsittänyt sitä mitä Jumala oli tekemässä. Silti Hän kuuliaisesti aina toteutti Jumalan tahdon. Ja Jumala ei jättänyt Häntä pulaan vaan oli kaikessa hänen kanssaan.

Niinkuin alussa mainitsin Jumala ei ollenkaan pitänyt siitä, että Israelin kansa palvoi Baalia ja Jumalaa samaa aikaan. Tätä varten Hän pyysi Eliaa kokoamaan kaikki Baalin profeetat Karmelin vuorelle. Miksi näin? Siksi koska Jumala yksinkertaisesti halusi osoittaa voimansa JULKISESTI!!!! Hän halusi antaa Baalin profeetoille mahdollisuuden osoittaa kykynsä koko Israelin kansan edessä. No me kaikki tiedämme miten kävi. Baalin profeetat tanssivat, viiltelivät itseään olivat hurmoksissa mutta tulta taivaasta ei tullut. Sitten tuli Elian vuoro. Hän käski vielä kaataa vettä puiden päälle monta saavia niin että koko alttari oli kostea. Ymmärrätkö? Täysin kykenemätön suorastaan mahdoton sytyttää. Silti Taivaasta tuli tuli. Joka paloi. Jumala osoitti voimansa kuuliaiselle profeetalle, joka rukoili yksinkertaisesti. Elia ei hyppinyt, ei viillellyt itseään. Hän vain yksinkertaisesti rukoili. Niinkuin monia vuosia ennen kuningashuoneessa. Silloin sade lakkasi, nyt tuli lankesi. Sama väkevä ja voimallinen Jumala vastasi julkisesti ja osoitti voimansa. 

Nyt olemme tulleet aikaan jossa on todella Baalin profeettoja. Kristityt palvelevat saamaan aikaan Jumalaa ja jotakin toista. On se sitten mikä asia tahansa Jumalan mielestä se on syntiä. Hän haluaa meidän koko sydämemme. Lisäksi eksyttävät henget riepoittelevat Kristikuntaa. Jälleen kerran kuuluu kysymys kumpi on Jumala? Jotenkin koen hengessä että vaikka eksytykset olisivat kuinka suuret. Ja vaikka uusapostolinen liike Patrick Tiaisen johdolla on saanut suuren määrän luopumaan todellisesta uskosta. Silti Jumalan voima on todellinen.

Ja minä uskon että nyt on todella taistelun aika. Nyt on aika valita puoli nousta ylös ja puolustaa totuutta. Nyt on aika Karmel vuoren todellisen Jumalan tulen kohtaamiselle uudestaan. Nyt on aika palata muinaisille poluille ja rukoilla, että Jumala voimallaan ilmestyisi. Nyt on aika käydä taisteluun Jumalan avulla pahan voimia vastaan. Ja usko mua. Hän ei ikinä jätä lapsiaan pulaan. Ei Hän jättänyt Eliaakaan. 

Karmel vuori on Jumalan kohtaamisen paikka. Jumala ei kuitenkaan ole rajattu mihinkään näykyväiseen. Ei vaan Hän on siellä missä mekin. Älkäämme vaietko ja ajatelko että joku toinen hoitaa homman minun puolestani. EI! Jumala on valinnut sinut olemaan niinkuin Elia. Nousemaan tämän ajan villityksiä vastaan totuutta puolustaen. 

Ja niin Jumala haluaa, että taistelu käydään julkisesti. Niin monta kertaa tulee yhteydenottoja. Miksi julkisesti? Siksi jotta paholaisen työt ja valheet paljastuisivat. Siksi että minä uskon Elian Jumalaan enemmän kuin uusapostoliseen väärennökseen Jumalasta. Te jotka kerskaatte vääristä profeetoistanne. Osoittakaa minulle Jumalan voima. Tulkaa esiin ja näyttäkää todella kuinka voimakas on Jumala jota palvelette. Niin he eivät uskalla. Koska tahtovat vaieta ja pysyä piilossa.

Minä tiedän, että Jumalani elää. Hän on todellinen, ja kaiken vilpin vääryyden tulee Hänen edessään tulla ilmi. Hän on kaikkivaltias Israelin Pyhä. Mutta Hän tahtoo tänä aikana osoittaa voimansa meidän kauttamme. Kysymys yksinkertaisesti siis on. Haluammeko? Uskallammeko toimia Elian tavoin ja julkisesti osoittaa että me palvelemme totista Jumalaa. Puolustammeko Sanaa silloin kun on tarve. Vai vaikenemmeko ja peräännymme. 

Apostolit Paavali mukaan lukien varoittivat eksytyksistä julkisesti. Mulle kuitenkin tulee kymmenittäin varotuksia että jos kosket Patrik Tiaiseen niin teet Pyhän Hengen pilkan. Millä logiikalla? Kyllä eksyttäjät haluavat juuri sitä, että vaikenemme. Eksyttäjät tahtovat että istumme syrjässä ja hiljennymme. Sehän olisi aivan mainio voitto heidän ideolokialleen. Kuitenkin Jumala on käskenyt minut nousemaan seisomaan. Valtavirtaa äärikarismaattisuutta väärää tulta. Näyttäkää voimanne. Kuitenkin vielä tulee se päivä ja hetki jolloin valheelliset profeetat joutuvat häviöön julkisesti. Sitä hetkeä odotan ja sen vuoksi teen työtä. En siksi että vihaisin jotakin. Vaan siksi että yksinkertaisesti niinkuin Elian Jumala kutsui. Aion nousta Karmel vuorelle hengessä. En aio luovuttaa. Uskon että herätys tulee. Sitä on niin monta kertaa profetoitu. Mutta se tulee vasta silloin kun aito Pyhä tuli saa koskettaa alttaria. Silloin vaikenevat Patrik fanit uusapostolisen liikkeen kannattajat tekevät polvillaan parannusta. Todellisen Jumalan voiman ja tulen edessä. Älä pelkää kanssapalvelijani. Älä epäröi. Jumala on tulen Jumala. 

 

28. marras, 2016

Olen taas pahoillani siitä etten ole tänne viimeaikoina ehtinyt blogia kirjoittamaan. Ihan suoraan sanottuna on ollut niin kiire kokousten yms kanssa etten vain yksinkertaisesti ole ehtinyt. Toivon sydämestäni että tällä kirjoituksella voisin rohkaista edes joitakin epäröiviä ja pelokkaita kanssamatkaajia. 

2 kor 12:10 Sillä kun olen heikko silloin minä olen väkevä

Mutta ensin tahdon ylistää ja kiittää Taivaallista Isää siitä että olen saanut Hänen seurassaan vaeltaa Hänen työtään tehden 10 vuotta. Monta kertaa olen itse pettänyt Mestarini ja kääntynyt pois Hänen tahdostaan. Silti Hän armossaan on aina kutsunut luokseen ja uudistanut liittonsa. Voi kuinka valtava pelastaja meillä oikeasti onkaan. Hän on ylivertainen. väkevä Jumala. 

Elämäni on todella todistus siitä mitä Jumala yksin vain voi saada aikaan. On ihmeellistä se että tällaiaesta henkilöstä joka taistelee koko ajan pelkojen kanssa. Jumala näki mahdollisuuden ottaa aseekseen ja käyttöönsä. Enkä sano sitä että elämä olis ollut helppoa. Päinvastoin kovia taisteluja on ollut jatkuvasti. Silti armosta voitosta voittoon. :) 

Nyt jos mennään tähän aiheeseen. Varmasti yksi asia jota omassa elämässäni eniten joudun Jeesuksen edessä käymään läpi nimenomaan liittyy pelkoihin ja niiden voittamiseen. Koko elämäni ajan itse olen saanut taistella sosiaalisten tilanteiden pelkoja vastaan. Niin ymmärrän että tämä on yllättävä juttu. Työskentelen itse ihmisten parissa ja pidän puheita julkisesti. Siitä huolimatta se mitä kerroin on totta. 

Koko elämäni ajan olen ollut introvertti ja tyytynyt siihen myöhemmällä iällä. Ihmiset aina ajatteli sitä että onko mussa jotain vialla? Vai olenko vain ylpeä? Kun en kertakaikkiaan vaan yksinkertaisesti pärjännyt ryhmätöissä. Tai kuin melkein pyörryin silloin kun yritin pitää esitelmää. 

Niin no aika monta kertaa olen tästä ongelmasta saanut kuulla ja kärsiä. En vain yksinkertaisesti ole ihminen joka viihtyy suurissa sosiaalisissa kokoontumisissa. Enkä varmasti ole ihminen joka olisi aina äänessä tai edes tahtoisi olla huomion keskipisteenä. 

Ei mulle riittää se että pääsen luokan perälle istumaan. Ja itseasiassa toivon että mahdollisimman harva henkilö edes huomaisi mua. En ole henkilö joka avautuu omista asioistaan ihan jokaiselle. En vain luota ihmisiin. Tämän vuoksi valitsen vain muutaman hyvän ystävän. 

Näiden asioiden kanssa olen saanut taistella uskovanakin. Kaikkein eniten mua ärsyttää ne ihmiset jotka yrittävät pakottaa mut muuttumaan sosiaalisemmaks. Niitä on aika paljon uakovisakin. Yleensä se vain on niin että vahvat pärjää. Siis ne jotka ovat esillä ja näkyvissä. Ne jotka vaikenevat ja jäävät syrjään eivät ole mitään. 

Itsekin hyväksyin tuon ajatusmallin ajatellen että mussa on jotain vikaa kun en vaan pysty. Pakotin itseni sosiaaliseksi ja halusin omin voimin voittaa omat pelkoni. Halusin muuttaa itseäni mukautuvaksi tähän maailmaan. Niinpä laitoin sosiaalisen naamarin. Vain huomatakseni etten voi itseäni muuttaa. 

Ja oikeasti yritin. Monta kerraa. Vain huomatakseni että pelkäsin edelleen. Huomasin etten voi muuttaa itseäni vaikka itse ja vaikka kymmenet muut olivat sitä yrittäneet tehdä. En vain pystynyt muuttamaan itseäni vaikka olisin halunnut. Jotenkin ajattelin etten kelpaa tällaisena. Ja melkein oikeasti annoin periksi. 

Sitten tuli se hetki. Jumala kosketti läsnäolollaan. Huomasin vain sen etten pystynyt muuttamaan itseäni. Että tulisin aina olemaan maan hiljaisia. Ymmärsin sen että nuo ihmiset jotka yrittivät parantaa minua itse olivat väärässä. Jumala teki minusta tällaisen astian miksi yrittäisin muuttaa itseäni. Tuossa hetkessä koin alkavani elämään taas. 

No miten sitten on mahdollista että tällainen ihminen kuin minä palvelen Jeesusta? Miren on mahdollista että olen pitänyt satoja saarnoja? Miten on mahdollista että olen täyspäiväsesti mukana Jumalan valtakunnan työssä? Niin se on ihme. 

Omassa elämässäni olen huomannut sen että jos olemme vajavaisia. Kaikkein pahin asia mitä voimme itsellemme tehdä on se ettemme hyväksy itseämme sellaisena kuin olrmme. Voi kuinka monta kertaa itse olen toivonut olevani erilainen mutta..

Hienointa Jumalassa on se että Hän kääntää kaikki heikkoudet vahvuuksiksi. Saatan pelätä ihmisiä tosi paljon. Mutta voitelun alla kaikki on toisin. Jumalalta saan yliluonnollisen rohkeuden. Ja kuulen äänen.  Sinä riität minulle Miika juuri tuollaisena. .  

Niin se on. Kun me olemme heikkoja ja hyväksymme sen. Jumalan vahvuus tulee ja tekee yliluonnollisia asioita. Kiitän Jumalaa siitä että olen heikko särjetty rikkinäinen. Ja kun teen näin minut puetaan Taivaallisella voimalla. Tuo voima ei ole milloinkaan pettänyt. 

10. syys, 2016

Väkevä kukka

Väkevä kukka

Olen väkevä kukka, itänyt kuumassa maassa.
Imin mullasta voimaa unessa autuaassa,
minun teräni hehkuen kohosi aurinkoon.
Niin tuli pohjatuuli
ja repäisi kukkani irti,
niin tuli myrskytuuli
ja tempaisi juureni pois.
Ilmojen pyörteissä nousin, vaivuin
vavisten, nääntyen, kauhua täynnä,
mutta en sammua voinut.
Mihin tuuli on varteni viskannut,
olen juurtunut uudelleen,
tuhat kertaa kuoleman jälkeen
olen kukkinut uudelleen!

Minun levätä missään ei anna maa,
sade varttani lyö, vilu vapisuttaa,
joka tuulen henkäyksessä
minun kukkani vaikeroi.
Mutta ajasta aikaan muuta en voi
kuin rakastaa, vain rakastaa
maan ihmeellistä multaa,
ja myrskyn ulvontaa.
Niin kesken kuolemankamppailun
näen äkkiä kirkkauteen:
säde auringon lävitseni syöksähtää
tulivirtana uudelleen,
tuhat kertaa uudelleen!
Minä en voi sammua milloinkaan.
Minä, murtunut, huudan pauhinaan:
Ole kiitetty, korkea Jumala,
joka loit tämän taistelun maan.

Saima Harmaja

2.Korinttolaiskirje:
12:9 Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa." Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.

 

Noniin jälleen kerran huomaan etten ole päivittänyt blogiani noin kuukauteen. Syy tähän lienee se, että ihan oikeasti olen ollut tosi kiireinen kirjoittamaan facebookiin tekstejä liittyen uskonasioihin yms. Noniin jokatapauksessa jälleen kerran tahdon blogissa puhua en niinkään opettavaan sävyyn vaan henkilökohtaiselta tasolta toivoen, että sinä saisit näistä sanoista voimaa ja rohkeutta jaksaa eteenpäin. Eivät minun sanani kuitenkaan ole mitään. Jumalan Henki on voimallinen vaikuttamaan tahtomista ja tekemistä yksin.

 

Viime kesänä ja itse asiassa jo alkukeväästä olen useamman kerran törmännyt keskusteluissa ihmisten kanssa tähän lauseeseen ”Minä koen Jumalan edessä olevani niin pieni. Kyllä minä olen Jumalan koulussa.” Ja näin se on. Koen että nyt on aivan erityinen Jumalan koulutuksen aika Hänen palvelijoillaan joita Hän tahtoo varustaa töihin elovainioilla.

 

Tämä Jumalan koulu ei ole mikään instituutio tai laitos, josta voisimme valmistua päästötodistuksin. EI! Jumalan koulu on läsnä meidän jokaisen arkielämässä tahdoimme sitä itse tai emme. Monesti elämäämme saattaa tulla tilanteita joita itse emme pysty hallitsemaan tai joihin emme pysty vaikuttamaan. Tällaisten tilanteiden keskellä on rohkaisevaa tietää se, että on ongelma mikä tahansa, on elämän tilanne mikä tahansa. Niin Kaikkivaltias Jumala pysyy valtaistuimella ja hallitsee ikuisesti.

 

Paavali koki myös tämän pistimen lihassa. Hän pyysi Jumalaa ottamaan sen pois, vapauttamaan Hänet siitä. Mutta mitä Jumala Paavalille sanoi? ”Minun armossani on sinulle kyllin!” Jumala ei luvannutkaan poistaa tuota pistintä. Hän ei luvannut Paavalille helpotusta kipuun tai ahdistukseen. Päinvastoin Jumala sanoi että tämä ahdistus olisi avain siihen että Hänen voimansa Pyhän Hengen voima ja kirkkaus voisivat vielä voimakkaammin ja suuremmin asua Paavalin sydämessä hänen oman heikkoutensa tähden. Huomaatko Paavali tunsi vain kivun ja näki hirvittävän ahdistuksen, mutta Jeesus näki asian toisella tavalla. Jeesus näki että tuon pistimen kautta Paavali olisi tarpeeksi heikko, tarpeeksi särkynyt astia lähestymään Jumalaa ja vastaanottamaan Hänen armoansa.

 

Itse olen omassa elämässäni kokenut monia myrskyjä. Useimmat niistä ovat olleet sellaisia että itse en ole niihin pystynyt mitenkään vaikuttamaan. Ainut asia mitä olen pystynyt tekemään on huomata se, että ”Taitaa tulla myrsky!” ja heti tämän huomion jälkeen aika usein synkät pilvet jo ovat Taivaan päällä. En voi mitenkään estää sitä tulemasta vaikka kuinka rukoilisin. Se vain tulee. Ja pian huomaankin jo olevani myrskyn silmässä. Myrskyn joka riepottelee ja repii elämääni. Oman elämäni myrskyt ovat olleet vahvoja. Niin vahvoja että usein olen miettinyt mahdanko sittenkään selvitä tästä.

 

Saiman runo ”Väkevä kukka” monta kertaa tällaisina aikoina. Itse asiassa löysin runon sattumalta kerran kun olin Kallion kirjastossa etsien Englannin kielistä luettavaa Avoimen yliopiston Kirjallisuuden projektia varten. No jokatapauksessa satuin sitten vain ottamaan Saiman kirjan käteeni, ja edessäni oli tuo runo. Luin sen ajatuksella läpi kerran huomaten että jokainen sana kosketti itseäni. En pystynyt laskemaan kirjaa takaisin. Otin sen mukaani pöydälle ja luin runon vielä pari kertaa imien niiden jokaisen sanan otetta. Itkin sitä miten joku voi kirjoittaa tuolla tavalla niistä tunteista joita minulla on. Tuona aikana koin olevani myrskyn keskellä. Tämän vuoksi myös tuon runon lukeminen merkitsi minulle silloin todella paljon.

 

Runossa Saima kuvailee sitä miten hän kokee ikäänkuin olevansa tuulen armoilla oleva kukkanen. Kukkanen joka myrskyn kourissa irtoaa maasta ja kuolee. Sitten hän vielä sanoo ”Minun levätä missään ei anna maa” kuvaillen sitä tunnetta mitä se todella on kun myrsky myrskyn perään tulee. Ja kuinka juuri silloin kun sinusta tuntuu että nyt on helpompi vaihe ja kaikki menee paremmin niin tulee uusi myrsky vielä voimakkaampi kuin edelliset. Näiden myrskyjen keskellä helposti kokee ettei kuulu tähän maailmaan. On ikäänkuin vieras tai muukalainen.

 

Itse voin täysin samaistua noihin sanoihin. Monta kertaa olen kokenut myrskyjä. Ja tuntuu että ne eivät ikinä lopu. Juuri kun saat oman elämäsi jotenkin kuntoon ja ajattelet että kaikki paranee. Niin taas tulee myrsky joka kaataa alleen kaiken sen mitä olet toivonut tai unelmoinut. Ja jälleen olet myrskyn kynsissä. Ja kyllä tuo muukalaisuuskin on niin todellista ainakin itselleni. Koen että myrskyt ovat tehneet minusta sellaisen jolla ei ole kunnollista kotia täällä maan päällä. Myrskyt ovat erottaneet minut maailman asioista.

 

Eihän se ole kiva olla myrskyjen keskellä. Ei ole kiva nähdä kuinka kaikki luhistuu. Ei ole kiva kokea sitä tyhjyyttä ja tuskaa jota usein myrskyn silmässä koetaan. Myrskyt vievät pois sen turvallisuuden tunteen jonka olet rakentanut ympärillesi kuvitellen että kaikki kestää. Tämä toive osoittautuu kuitenkin turhaksi elämän myrskyjen lyöden sinua vastaan kuin märkä rätti.

 

”Mihin tuuli on varteni viskannut olen juurtunut uudelleen, tuhat kertaa kuolemaan jälkeen olen kukkinut uudelleen” Uskovan elämässä joudumme kuolemaan itsellemme tuhat kertaa. Joudumme luovuttamaan oman ohjausvallan kokonaan Jumalle. Tiedän että tämä ei ole helppoa silloin kun sinusta tuntuu, että kaikki kääntyy sinua vastaan, etkä löydä apua mistään. Tiedän että tämä ei ole helppoa silloin kun haluaisit ohjata elämääsi, mutta elämä meneekin juuri päinvastaiseen suuntaan.

 

Kun toivoit niitä ihania päiviä, Jumalan siunauksen täyteisiä. Ja kaikki se mitä saat on myrsky myrskyn jälkeen. Kyllä siinä toivo toisinaan on tosi koetuksella. Sydän pamppailee ja kysyy ”Jumala missä sinä olet?” Niin monta kertaa rehellisesti sanottuna olen pettynyt Jumalaan vain sen vuoksi että kaikki ei mennyt niinkuin minä ajattelin tai suunnittelin. Olin pettynyt Jumalaan monta kertaa tämän koulun aikana niissä tilanteissa joissa oikeasti ei ole valoa. Voi kuinka pettynyt olinkaan. Ja olen edelleen joskus. Jumala armahtakoon ja lisätköön uskoa. Näin rukoilen.

 

Ongelma usein on siinä, että ihmiset katsoessa ulkokuorta tai kuunnellessa puheita usein näkevät hengellisesti superihmisen. Mikä on täysi valhe. Ainakin oman elämäni suhteen. Joka hetki taistelen oman jaksamiseni ja pystyssä pysymiseni kanssa elämän myrskyjä vastaan. Joka aamu joudun rukoilemaan Jumala jos et sinä pidä kädestä kiinni niin ote irtoaa! Joskus tuntuu ihan tosi voimattomalta.

 

Mutta silti saan luottaa siihen, että myrskyn keskellä, kun luovutan kaiken Hänelle Hän pitää minusta huolen. Täytyy vaan kuolla itselleen tuhat kertaa. Aina vain uudelleen. Etten mitään lihassa tekisi. Ettei mikään oma pyrkimys tai tahto olisi esteenä Hänen pyhän tahtonsa toteutumiselle. Siksi tulee myrskyjä ja ne ovat voimakkaita ja niitä ei voi pysäyttää kukaan.

 

Loppusäkeistö on minun mielestäni toivoa tuova. Siinä Saima kirjoittaa että keskellä näiden myrskyjen ja kuoleman kamppailun hän näkee kirkkauteen. Ja voi tämä on suuremmoista. Nimittäin se, että tämän kamppailun ja kyyneilden keskellä me voimme nostaa päämme ja nähdä kirkkauteen. Jotenkin kokea että Taivaasta niin kaikkea ohjataan. Jotenkin tuntea että kaikki on Jumalan hallussa tarkalleen. Sinun elämäsi ja minun. Hän näkee sinun myrskysi ja on tarkalleen laskenut sinun kyyneleesi. Hän tietää nuo tuhannet kerrat kun olet joutunut luovuttamaan kyynelsilmin asian Hänelle. Hän tietää ettet jaksa omassa voimassasi ja siksi Hän haluaakin ilmestyä.

 

Ja voi keskellä tällaista myrskyä. Keskellä sitä, kun sinä olet kaiken luovuttanut kuollut itsellesi, sinulla ei ole enää mitään jäljellä kuin vain kyyneleet. Keskellä tätä hetkeä Jumala on lähellä. Juuri niinä hetkinä kun ajattelen onko omalla elämälläni mitään merkitystä. Kun olen vain lopen uupunut enkä jaksa enää rukoilla tai taistella. Juuri niinä hetkinä monta kertaa Jumalan kirkkaus ilmestyy ja lohduttaa. Silloin kun me olemme luovuttaneet. Hän vasta aloittaa. Silloin vasta Hän voi meitä käyttää.

Jos todella tahdomme olla Jumalan käytössä, niin se ei ole helppo tie! Silloin meiltä riisutaan ihan oikeasti kaikki se mitä me itse omistamme. Omissa prosesseissa olen huomannut miten usein myrskyt ovat juuri niitä omista voimasta luopumisen pisteitä joita niin usein tarvitsen omassa elämässäni.

Sitten hän lisää ”Minä en voi sammua milloinkaan minä murtunut huudan pauhinaan”. Vaikka myrskyt vievät meiltä omat voimat ja kyvyt pois. Niin Jumala ei ikinä luovuta. Hänen tahtonsa ei ole se, että me sammumme. Hänen tahtonsa ei ole se, että me annamme periksi ja luovutamme. EI! Hänen tahtonsa on se, että me pysymme pystyssä Hänen voimansa kautta.

Monta kertaa sitä ihmettelee miten se on mahdollista. Mutta niin se on. Vaikka itsellä ei olisi voimaa ollenkaan niin Jumala yliluonnollisesti vie eteenpäin ja johdattaa. Vaikka meitä kuljetetaan elämän myrskyjen läpi Jumala kulkee aina meidän rinnallamme. Hänen tahtonsa on se, että me aina loistaisimme Hänen valoaan ja kirkkauttaan kärsimysten keskelläkin. Hänen tahtonsa on se, että me jatkamme silloinkin vaikka emme välttämättä aina ymmärrä elämän tarkotusta.

Tuossa lauseessa ilmenee myös toinen Jumalan koulun tärkeä osa. Sen lisäksi että luovutamme kaiken Hänelle. Jumala tahtoo myöskin murtaa meitä. Hän tahtoo murtaa meistä sen omavoimaisuuden. Ja sen että aina ajattelemme selviävämme elämästä itse vaikka totuus on toinen. Hän murtaa meistä ylpeyden ja kovuuden, jolla niin usein kohtelemme muita ihmisiä.

Uskon elämäni alkuaikoina itse ajattelin monta kertaa olevani lähes täydellinen. Tai ainakin paljon parempi kuin nuo epäuskoiset syntiset tai sairaat olivat. Ajattelin olevani niin paljon korkeammalla paikalla kuin yksikään julistaja ja olin ylpeä siitä. Paljon työtä Jumala on saanut tehdä mussa murtumisen alueella. Pikkuhiljaa Hän sen tekee rakkaudessa. Ja minä suostun siihen, koska olen oppinut että ilman murtumista on täysin mahdoton edes yrittää omissa voimissa pyristellä eteenpäin. Olen huomannut että murtuminen on avain. Avain joka on avannut mulle monia ovia kärsivien ja apua tarvitsevien ihmisten luokse. Se on avannut mulle sellaisia ovia jotka muuten olisivat varmasti pysyneet kiinni. On myrskyjen läpikäynnissä ainakin se hyöty että niiden jälkeen oppii arvostamaan rakastamaan ja rukoilemaan niiden puolesta, jotka ovat samassa tilanteessa.

Lopuksi Saima päättää kiitokseen, ja siihen toteamukseen että Jumala on luonut tämän maailman ja ansaitsee sen vuoksi myös meidän jokaisen kiitoksen. Tiedän että kiitos on vaikeaa silloin kun olet myrskyn silmässä hyljätty kiusattu unohdettu. Silloin on oikeasti tosi vaikea kiittää. Mutta mieti sitä kuitenkin että Hän on kaiken ohjaaja alusta loppuun asti. Sinä ja minä olemme Hänen työtovereitaan, kuitenkin vain savea niinkuin Raamattu sanoo.

Ole kiitollinen oli elämän tilanne mikä tahansa. Jumala näkee kyyneleet ja sen että olet lähes luovuttamassa. Jumala näkee sen että uuvut ikuiseen yksinäisyyteen. Kuitenkin Hän ohjaa ja Hänen tahtonsa sinun elämässäsi toteutuu. Niin monta kertaa me kysymme Miksi? Kuitenkin saamatta vastausta. Jumala tietää vastauksen siihenkin kysymykseen. Itselläni on ollut monia miksi kysymyksiä. Jotka ovat saaneet minut kyynelsilmissä etsimään Herraa. Miksi kysymyksiä siitä miksi näin tai noin piti tapahtua. Tai miksi avioliitto piti hajota yms. Monia kysymyksiä, joihin en oikeasti vieläkään ole saanut perusteellista vastausta. Mutta tiedän että Taivaassa nekin kysymykset lopulta saavat vastauksen ja siksi olen kiitollinen! Siunausta sinulle ystävä. Sinä olet Väkevä kukka!

25. heinä, 2016

2.Mooseksen kirja:
32:6 Ja he nousivat varhain seuraavana päivänä ja uhrasivat polttouhreja ja toivat yhteysuhreja; ja kansa istui syömään ja juomaan, ja sitten he nousivat iloa pitämään

1.Korinttolaiskirje:
10:7 Älkää myöskään ruvetko epäjumalanpalvelijoiksi kuten muutamat heistä, niinkuin kirjoitettu on: "Kansa istui syömään ja juomaan, ja he nousivat iloa pitämään."

 

Luukkaan evankeliumi:
21:34 Mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättää teidät äkkiarvaamatta

Olen saanut paljon palautetta viime aikoina siitä, että olen uskaltanut paljastaa Uskon Sana/Menestysteologian salaisuuksia. Palaute kuitenkin yllätyksekseni on ollut pääosin positiivista. Ihmiset ovat olleet iloisia siitä, että joku uskaltaa sanoa totuuden totuudeksi. Surullista on se, että on myös porukka, joka vastustaa. Ja vastustus nousee. Se ei ole surullista itseni kannalta, koska olen tottunut siihen, että saan kaikenlaista palautetta. Eikä se muuta mielipidettäni asioista. Ei! Olen surullinen niiden ihmisten ja hengellisten johtajien sieluista, jotka antavat eksytyksen hiipiä sisälle ja ruokkivat sitä. 

Totuus on se, että nämä puolustajat ovat todella vihaisia. Heillä ei ole mitään millä puolustaa tekojaan ja toimiaan. Tämä saa heidät raivon partaalle, koska he näkevät että heidän oppinsa perusta riistetään eikä heillä todellisuudessa ole millä itseänsä puolustaisivat. He ovat valmiita menemään äärimmäisyyteen näiden väärien oppien puolustamisessa. Kuulimpa jopa sellaista että Patrik fanit olisivat käyneet erään sananjulistajan kimppuun fyysisesti kokouksessa. Mietin vaan sitä, että kuinka pitkälle nämä väärät Uusapostolisen liikkeen puolustajat ovat valmiita menemään peittääkseen totuuden. 

Itse olen saanut muutamia uhkaavia puheluita Hämeenlinnan baarimikolta. On uhkailtu poliiseilla ja sillä että joudun edesvastuuseen siitä, että kerron totuuden. Kuitenkin puhelun sisältö ei ollenkaan ollut keskusteleva vaan todella hyökkäävä. Tämänkin eksyneen henkilön kanssa olen monta tuntia yrittänyt keskustella mutta turhaan. Olen vain huomannut kaksi asiaa A) Heidän oppinsa ei perustu Jumalan Sanaan vaan ihmisten (useissa tapauksissa Patrikin) oppeihin. B) He eivät ole valmiita/kykeneviä vastaanottamaan yhtäkään sellaista ilmausta Raamatusta, joka olisi ristiriitainen heidän mielipiteensä kanssa. He eivät yksinkertaisesti pysty itse tunnustamaan sitä, että ovat väärässä ja eksyneet. Ja kun joku rakkaudessa sen heille yrittää kertoa, niin he suuttuvat valtavasti. Tämä suuttumus johtuu siitä että Paholaisen voimat, jotka näitä henkilöitä hallitsevat reakoivat heti totuuteen. 

Noniin nyt jos mennään aiheeseen. Käsittelen tätä aihetta maallisin termein kuitenkin tuoden esille suuren eksytyksen joka Suomen hurmahenkisissä seurakunnissa vaikuttaa. Noniin totuus on se, että vaikka kristityt EIVÄT NAUTI ALKOHOLIA! Niin nämä juopot saavat ilonsa jostain ihan muualta kuin Jeesukselta. Heidät "siunataan" käsien päälle panon kautta, jonka välittämänä he vastaanottavat vieraan hengen ja alkavat sitä manifestoimaan. Tällaisissa tilanteissa esiintyy lattialla makaamista, kovaäänistä nauramista, hillitöntä hirnumista, eläinääniä, vapinoita yms.

Olo on kun villieläin tarhassa, kuin parhaimmassa discossa tai pubissa. Mutta tällä kertaa olet tullut hengelliseen tilaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulle ei tarjota päihdyttäviä juomia, vaan sinut halutaan saada humaltumaan hengestä. Ja totuus on että nämä hengelliset baarit joita Suomessa on monia ja aina vain lisääntyy ovat täynnä ihmisiä jotka janoavat juopua hengen kosketuksesta. Joskus saattaa olla niin että baarimikon ei tarvitse laittaa käsiä päällesi. Tulet juopuneeksi jo ilmapiiristä, ja alat manifestoitumaan vieraan hengen vaikutuksesta automaattisesti. Tämä taas vaikuttaa siihen miksi suurimmista hengellisistä kokouksista nykyään puuttuu ihan kokonaan järjestys. Ihmiset lojuvat siellä täällä, ja haluavat enemmän. Kyse on kokoajan siitä, että sinun tulee janota ja haluta läsnäoloa ja silloin sinä saat sen. Monissa tilaisuuksissa nimenomaan kehotetaan olemaan tutkimatta tai arvostelematta sitä mitä tapahtuu. Ja tämän vuoksi näissä hengellisissä baareissa tiedän tapahtuneen monia ylivetoja jotka ovat aiheuttaneet sen, että useimmat ihmiset ovat luopuneet uskosta, joutuneet mielisairaalaan tai tappaneet itsensä. Tämä on siis se hedelmä, joka hengellisestä baaritoiminnasta tulee jatkuvasti. Ihmisiä jotka muka ovat uskossa. Kuitenkin heidät ohjataan väärälle tielle alusta alkaen eikä heidän uskonsa kauaa kestä koska se ei ole Raamatulle perustettu.

Ilo saapuu kaupunkiin on loistava nimi hengelliselle baarille. Tämän baarin toiminta alkoi Hämeenlinnassa pari vuotta sitten. Itse toimin myös baarimikkona ja olin innoissani ajatellen, että HERÄTYS TULEE HÄMEEENLINNAAN! Kuitenkin odotukseni kuihtuivat aika nopeasti, koska Jumala armossaan lopulta osoitti minulle totuuden hengellisestä baaritoiminnasta yms.

Mutta jokatapauksessa itse olin baarimikko. Uralla etenin kovaa vauhtia. Muistan että rukousteni kautta "voitelu" oli niin vahvaa että melkein jokainen vastaanottajista täyttyi valheellisella voitelulla ruveten sitä heti manifestoitumaan. Opin baarimikko kumppaneiltani että uskon elämämme kohokohta on se, kun SAAMME JAKAA JA VASTAANOTTAA VOITELUA! Raamatun perusteista tähän juttuun ei puhuttu mitään. Oikeastaan tuolta ajalta en muista YHTÄKÄÄN tervettä Raamattutuntia kuulleeni ja kokouksia oli kymmenittäin kuussa. 

Muistan myös sen, että kainenlainen arvostelu tai Raamatulla asioita tutkiminen oli suorastaan kiellettyä. Et saanut koskea baarimikkoon, koska silloin voit menettää oman voitelusi etkä pystyisi nauttimaan enää humalluttavista drinkeistäsi. Surullista oli nähdä myös se, että tämä epänormaali baarimainen toiminta vaikutti myöskin nuortentyöhön suurella tavalla. Olimme kaikki todella epätietoisia asioista emmekä saaneet vastauksia Sanan opetuksen puutteen vuoksi. Tämän vuoksi nuorisotyö jota itse johdin myös hajosi. Siitä huolimatta baari jatkoi toimintaansa ja jatkaa edelleen. Suuret kokoukset hyvine baarimikkoineen vetävät yleisöä täyttymään hengellä ja vastaanottamaan voitelua. 

Ja kyllähän tuona aikana melkoisesti tapahtui. Joka kokous oli miltein kaaos vailla järjestystä. Läsnäolon ja voitelun kaipuu oli niin suuri, että ihmiset olivat valmiita vastaanottamaan sen hinnalla millä hyvänsä. Koko ajan näin suuria asioita omasta mielestäni tapahtuvan. Muistan että eräs yhdistys kielsi meiltä kokoustilatkin sen vuoksi että käytöksemme oli niin kontorolloimatonta, epämääräistä ja häpeällistä. Mitäköhän mahtoivat ajatella kun siinä tilanteessa johtava baarimikko makaa penkkinsä alla nauraen muka hengen ohjauksessa. 

Tahdoin uskotella itselleni että kaikki tämä on totuutta. Pitkän aikaan tein sitä myös jälkeenpäin. Kuitenkin totuus oli aivan toisenlainen. Ei Jumala täytä meitä hengellään jotta me alamme käyttäytymään kuin eläimet. Eikä Jumala ole mikään viini, jota voisit ostaa näiltä hengellisiltä baarimikoilta, jotka sitä väittävät antavansa sinulle. 

Toinen juttu on se, että niin kauan kuin uskonelämässämme on kyse vain meistä. On se sitten meidän seurakuntamme, palvelutehtävämme yms. Niinkauan kuin uskonelämässä on kyse siitä, että minä tahdon! Niinkauan Hän ei tahdo vaan sinä. Niin kauan kuin uskonelämässä on kyse SINUN VOITELUSTASI, niinkauan voitelusi on väärää. Niinkauan kuin kuljet baarista baariin hengellisten baarimikkojen perästä et ole vielä todellisuudessa vapautunut. 

Totta on se, että tuona aika tunteet ja kokemukset paljolti määrittelivät se mihin uskoin. Halusin niin kovasti olla voideltu, täynnä iloa, ja Taivaallista voiteluöljyä. Halusin niin kovasti vain täyttyä. Ja tiedätkö sain sitä mitä kaipasin. Halusin välittää "voitelua" muille. Ja kyllä niin sain tehdäkin. Näin ihmiset niinkuin kerroin manifestoituvan lähelläni. Kyse oli kuitenkin väärästä hengestä.

"Isä vie sinut nyt viinikellariin!" Oli lause jota käytin monta kertaa rukousteni tukena. Ikäänkuin minulle olisi voima määritellä ja määrätä Jumalaa. Ikäänkuin minulla olisi voima sanoa kenelle Hän antaa viininsä ja kenelle ei. Niin olin baarimikko. Viinikellarista vuosi viiniä. Mutta se ei ollut Taivaallista. Se oli suoraan Helvetistä ja sai aikaan manifestaatioita jotka kuvasti näyttivät aidoilta. 

"Haluatko toisen drinkin?" Tätä sanontaa käytin kun uudelleen voitelin ihmisiä heidän päästyään lattialta ylös. Ja kyllä he halusivat enemmän. Ja saivat! Uudelleen ja uudelleen ylös nostimme alhaalla manifestoituvat ihmiset. Uudelleen ja uudelleen he täyttyivät tällä hengellä. Väärä viini ikävä kyllä on vielä sellainen, että se aiheuttaa riippuvuutta. Sinusta tuntuu että kärsit vierotusoireista ilman sitä. Siksi baarimikko collegani kehoitti minua etsimään VOIDELTUJA sananjulistajia. Jotta heidän voitelunsa voisi virrata oman elämäni ylle. Janosin join, sain manifestaatioita. Luulin että tässä kaikki. Oikeastaan nautin siitä. Kuitenkin totuus oli aivan toinen. 

Jos nyt mietitään vähän kokousten yleisiä runkoja, niin 1 tunti Hillsong tyylistä pumppaavaa ylistystä, jossa ei sanaakaan Jeesuksesta tai verestä. Tämä ylistysosuuden tarkoitus on saada ihmisten ajatukset pois Jumalan Sanasta ja kiinnittää heidät tunteisiin, jotta olisivat valmiita vastaanottamaan mitä tahansa. Ylistysosuuden jälkeen tulee puheenvuoro, jonka pääpaino on positiivisuudessa ja siinä kuinka paljon Isä rakastaa meitä.

Tämän jälkeen on jullkinen rukoushetki jossa edessä oleva baarimikko siunaa kuulijoitaan mikrofonin takaa. Tämä rukoushetki yleensä jo aiheuttaa baarimaisen kaaoksen ja juopumustilan kuulijoissa. Saattaa olla että baarimikko "humaltuu" ja alkaa mongertelemaan omiaan niin että rukouksesta ei tule mitään. Joka tapauksessa rukouksen jälkeen tulee yleensä valheellisia profetioita, joita satelee kaatamalla. Ja profetiat nimenomaan korottavat ihmisen lihaa baarimikko saattaa huutaa "Sinä tulet saamaan auton talon miljoonan yms"

Julkisen esirukouspalvelun jälkeen siirrytään ns henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Jossa kaikki jälleen pyörii baarimikon ympärillä. Hänen voiteluaan kuulijat tulevat hakemaan. Ja saavat mitä pyytävät silmät kiinnitettyinä puhujaan ikäänkuin voimakkaan hypnoosin vallassa he ovat valmiita vastaanottamaan väärän hengen väärän voitelun eivätkä usein edes ole tietoisia siitä. 

Nyt huomaat että hengellisen baarin toiminta pyörii kokonaan baarimikkojen ympärillä eikä Jeesuksen. Näitä baarimikkoja mainostetaan isoilla julisteilla, joiden alla lukee teksti "Tule vastaanottamaan Jumalan voitelu" yms. Mitä ihmiseltäkö? Niin kuinka surullista, että suurin osa Suomen kristityistä juoksee perässä hyväksyen eikä uskalla kyseenalaistaa. Niin koska se tuntuu niin hyvältä! Tuntuu hyvältä kun järki menee makaat maassa ja naurat kuin mieletön humala tilassa, jonka luulet tulleen Taivaasta. Tuntuu hyvältä kun ns "voideltu profeetta" profetoi sinulle autoa terveyttä ja muita hyviä asioita. Tuntuu hyvältä kun saat olla mukana Hillsong kaltaisessa ylistyksessä joka kiinnittää katseesi pois Jumalan Sanasta ja altistaa pahojen henkien asemaan. 

Ja tästä todella on kysymys. Ei Jumalasta vaan pahoista hengistä! Ihmiset puhuvat siitä kuinka paljon ihmisiä tulee uskoon Patrikin yms tilaisuuksissa. Millä mitataan uskoontullut? Silläkö että hän on tullut eteen ja vastaanottanut Patrikin voitelun. Vai silläkö että hän toistaa jokun rukouksen? Kuinka kaukana totuudesta olemmekaan. 

Rakas ystävä EKSYTYS TUNTUU HYVÄLTÄ. Väärä viini maistuu hyvältä! Ja siksi se onkin niin eksyttävää. En välitä siitä, kuinka monta kertaa olet käynyt tämän ja tuon käsien alla. Totuus on se, että käsien alla juokseminen ei viime tilassa pelasta meitä. Päin vastoin Raamattu neuvoo että ÄLÄ JUOKSE KAIKKIEN KÄSIEN ALLA! Ups! Ikävä kyllä itsekin juoksin ja voin kertoa, että vapautumisprosessi juoksemisen jälkeen on ollut pitkä ja kivulias. Tunnustan sen että vaikka baarimikko aikana luulin eläväni lähellä Jumalaa olin kuitenkin melko kaukana Hänestä. Saatoin pitää hyviä puheita. Kyllä! Ihmiset kaatuivat ja kokivat voitelua esirukouspalvelussa. Kyllä! Mutta siltä se ei todista sitä, että olisin ollut täysin vapaa ja oikeassa asemassa Jumalan edessä. 

Ensi kerralla käyn vielä tarkemmin läpi sitä blogissa, että mitä Jumala ajattelee hengellisestä juoppoudesta. Kuitenkin haluan nyt lopuksi painottaa yhtä asiaa. Hengellisessä baaritoiminnassa jossa itse olin mukana kovasti. Koroitettiin ihmisiä ja koroitetaan edelleen. Tässä toiminnassa käy edelleen suuri joukko ihmisiä hakemassa väärää illoa. Megabaarimikot kautta Suomen tarjoilevat Jumalan voitelua useimmiten Lauantaisin. Kuinka surullista!

Voimme ajatella ettei Jumala välitä tai ettei saa tuomita. Mutta totuus on se, että Jumala välittää. Ja meidän tulee tutkia joka ilmiö ja asia Sanalla ja jos sitä ei löydy sieltä niin se asia on poisheitettävä. Emme voi kulkea hengellisinä juoppoina koko elämäämme. Meidän täytyy raitistua ja alkaa lukemaan Sanaa. Kuinka voimme kutsua kokousta jossa vallitsee täydellinen kaaos kokoukseksi joka kunnioittaa Jumalaa? Kuinka voimme edes ajatella että Jumala allekirjoittaa hengellisen baarimikkoilun? Kyllä sana baarimikoille on selvä. Niinkuin minullekin "TEHKÄÄ PARANNUS!" Mutta ovat baarimikot kasvaneet niin pöyhkeiksi että sanovat olevansa täydellisiä ja synnittömiä niin etteivät parannusta tarvitse. Voi kuinka surullista. Sillä ilman parannusta päivittäin ei kukaan voi elää yhteydessä Jumalan kanssa. 

Surullisena katson Helsinkiin tulee Rodney Howard Browne jälleen kerran ja hallit täyttyvät. TV7 on täysin imaissut sisäänsä baariseurakuntien teologian eikä ota vastaan tervettä oppia. Ja niin monet entisistä baarimikko ystävistäni on menossa mukaan hakemaan voitelua ja uutta viinia suoraan Helvetistä. He eivät sitä tiedä, mutta totuus se on. Kuitenkaan kukaan ei varoita. Kukaan ei nouse tai sano mitään kaikki vaan vastaanottavat. 

Ja sehän on baarimikon ihanne, että lopetat kriittisen ajattelusi ja vain yksinkertaisesti vastaanotat drinkkisi. Tämän vuoksi Rodneyn kaltaisilla baarimikko pomoilla on tapana kieltää rukoilu kokonaan voitelun vastaanottamisen ajaksi. Voisi käydä nopeasti niin että Jumala puhuisi sinulle ja näyttäisi Rodneyn todelliset kasvot. Varmasti baarimikot saavat uutta viiniä baareihinsa ja voitelu voi edelleen välittyä. 

Kaikesta tästä huomaamme, että Jeesus jää syrjään. Millainen tilaisuus se onkaan että menen sinne hakemaan ihmiseltä voitelun, ja tyydyn siihen. Millainen tilaisuus se onkaan jossa ei mainita sanaakaan rististä armosta verestä todellisesta parannuksen teosta? Niin millainen tilaisuus. Jeesus on poistunut baareista, koska siellä Hänen läsnäoloaan ja pyhyyttään ei kunnioiteta. Hän ei ole sisällä vaikka baarimikot väittävät jakavansa Hänen voiteluaan. He ovat niitä joille Jeesus sanoo "Minä en ole teitä tuntenut!" 

Niin tarvitsemme kokouksia, jotka korottavat Jeesusta ja Hänen sovitustyötään. Tarvitsemme kokouksia jossa vallitsee Jumalallinen järjestys. Tarvitsemme kokouksia jossa ihmiset syntejään Jumalan edessä ja tekevät parannusta. Tarvitsemme kokouksia joka osoittaa ihmiselle sen että Hän joutuu kadotukseen ilman Jeesusta. Tarvitsemme kokouksia joissa Jumalan Pyhyyden voi aistia. Niin kun todellinen herätys tulee olen aivan varma että silloin Jumala ei laita ihmisiä hirnumaan ja nauramaan lattialla. Olen aivan varma että tuleva herätys tulee olemaan itkuherätys. Tälle nauretaan nyt monissa hengellisissä baareissa mutta totuus se on. Me tarvitsemme seurakuntia, jotka tahtovat olla lähellä Jeesusta raittiit ja täyttyä Hänen tuntemisellaan. 

Emme tarvitse enää baaritoimintaa. Tarvitsemme jotakin enemmän! Tarvitsemme Jumalan läsnäoloa oikeasti! Se vain voi saada aikaan muutoksen. Eikä se muutos saa ihmisiä käyttäytymään eläinten tavoin, niin että lapset kokouksissa itkevät kun äiti ei pysty kontrolloimaan itseään oudosti ja käyttäytyy erikoisella tavalla niinkuin tapahtui baarimikko Patrik Tiaisen kokouksissa. Kaikki faktat osoittaa että Tiaisen valheherätys nostaa Hengelliset baarit arvoon arvaamattomaan. Mutta kun Jumalallinen herätys tulee niin kaikki nämä valheelliset herätykset tulevat paljastumaan. Siunattua loppukesää. Jatkan todella tästä aiheesta ensi kuussa.  

 

 

 

9. kesä, 2016

https://www.youtube.com/watch?v=KkBtEq6SeYs

Sanat Englanniksi ja vapaasti suomennettuna (Shane and Shane)

I sing, "Hosanna!" when I want it all. Then I crucify the Son of God. Cause He isn't who I always thought. Not what I want, but what I needed. I sing, "How great and mighty is the King!" Just as long as He considers me High above every other thing. Even His glory.

Laulan Hoosianna! silloin kun itse haluan kaiken. Tämän jälkeen kuitenkin ristiinnaulitsen Jumalan Pojan. Siitä syystä että Hän ei ole sellainen joksi Häntä luulin. Ei sellainen jota halusin, vaan sellainen jonka tarvitsin. Laulan "Kuinka valtava ja mahtava on kunigas!" Juuri niin pitkään, kun Hän ajattelee minua kaiken kuun yläpuolella, jopa oman kirkkautensa.

Broken like a record. Spinning round and round Like a hurricane. I pour out water then I disappear. Reappearing when I fear enough, Or need a touch from You. I sing, "Hosanna!" once again Then I say, "Crucify Him!"

 

Rikkinäinen niinkuin äänite. Pyörien ympäri ja ympäri niinkuin hurrikaani. Heitän vähän vettä päälle ja sitten katoan. Ilmestyn esiin uudestaan, kun pelkään tarpeeksi paljon tai tarvitsen kosketustasi. Laulan Hoosianna jälleen kerran, jonka jälleen lausun ristiinnaulitse.

It's packaged differently than Pharisees. Wrapped in sing-a-longs and Christianese. Empty hallelujahs to the King. When my heart is loving idols. A man of sorrows acquainted with grief, He had no form; He had no majesty. How could He have the audacity To ask me to give Him my tomorrow?

Se on pakattu erimuotoon, kuin fariseukset. Kääritty kristikunnan yhteis lauluihin. Tyhjiä hallelujia kuninkaalle. Samaan aikaan kun oma sydämeni rakastaa epäjumalia. Surun mies, tuskien tuttu, Hänelle ei ollut muotoa, eikä majesteettisuutta. Kuinka Hän rohkenee pyytää minua antamaan Hänelle huomiseni.  

2.Korinttolaiskirje:
13:4 Sillä vaikka hänet ristiinnaulittiin, kun hän oli heikko, elää hän kuitenkin Jumalan voimasta; olemmehan mekin hänessä heikot, mutta me elämme hänen kanssaan Jumalan voimasta teitä kohtaan.

 

Tuota olen kuunnellut itse monet kerrat viime aikoina. Itse asiassa, se palauttaa minut aika nopeasti maan pinnalle, koska voin hyvin samaistua laulun sanoihin. Huomaan itsessäni 2 puolta toinen osa minussa haluaa tehdä Jumalan tahdon ja sitten toisaalta toinen osa tahtoo kapinoida Häntä vastaan kaiken aikaa. Tätä kutsutaan lihan ja hengen taisteluksi. 

Kuitenkin kun tutkii itseänsä niin totuus on se, että kovia sanoja ja suoria puheita on helppo käyttää. Kuitenkin itse on niin pienellä paikalla Jumalan edessä, ettei missään nimessä tahdo ylpeillä tai kerskailla omilla saavutuksilla, koska niitä ei ole. 

Ja niinkuin sanoin, kuinka monta kertaa Jumalanpalveluselämäni on tuon laulun mukaista. Kyllä Jeesus kelpaa mulle, silloin kun Hän siunaa minua, ja ajattelee minua yms. Silloin kun minä saan olla keskipiste niin silloin Jeesus kyllä kelpaa. Mutta sitten kun olen saanut Häneltä siunauksen ja kaikki asiat omassa elämässäni näyttävät olevan kunnossa. Lähdenkin pois ajatellen omassa mielessäni, että mihin enää Jumalaa tarvitsen. 

Jeesuksesta on tullut vähän sellainen karkki-automaatti pahan päivän varalle, jota pommitan rukouksilla. Tai Hänestä on tullut halinalle, jonka turvaan tahdon juosta silloin kun pahapäivä koittaa. Kyllä hädässä minut löydetään Jumalan läsnäolosta. Mutta entä sen jälkeen? 

Toivottavasti ymmärrät en halua millään tavalla pilkata, mutta totuus on se, että useimmiten arjessamme ja elämässämme Jeesus ei ole keskipiste, ja tämä ihan tosi on surullista. Ja kuinka se onkaan niin, että sydämen on helppo rakastaa epäjumalia. Ovat ne sitten mitä tahansa, raha maine kunnia, yms syntitottumukset. Jokatapauksessa kaikki asiat jotka erottavat meidät Hänestä ovat syntiä. 

Kuitenkin tulemme Hänen eteensä syntisen sydämemme kanssa, ja laulamme Halleluja! Ajatellen, ettei Hän näe tai edes välitä? Olemme ulkoisesti uskonnollisia. Teemme asioita Jeeukselle, Jeesuksen nimissä luullen olevamme totuudessa. Kuitenkin petämme itsemme koska olemme niin kaukana Jumalasta kuin vain voimme olla. Voimme tulla seurakuntaan ja laulaa tyhjiä Halleluja lauluja koko ajan. Mutta niin kauan kuin emme koko elämällämme ole antautuneet Hänelle sydämemme huutaa ristiinnaulitse. 

Ja kuinka voit kuvitella että voit palvella Jumalaa sydämellä, joka on jakautunut kahtaalle? Tätä olen miettinyt kovasti omalla kohdalla. Ja tullut siihen päätökseen itseni kanssa, että se on täysin mahdotonta. On täysin mahdotonta palvella Jumalaa puolinaisella sydämellä. On täysin mahdotonta luulla, että Jumala ei näe. Koska Hän näkee. Ihmiset eivät välttämättä koskaan näe sydämesi epäjumalia. Mutta Jumala näkee. 

Siinähän tämä ironia onkin. Ettemme enää pidä Jumalaa Kaikkitietävänä ja näkevänä. Että luulemme Jumalan katsovan syntejämme sormien läpi. Että luulemme Hänen hyväksyvän puolisydämisen Halleluja huutomme. Ei Hän on täysin tietoinen sinun tilastasi. Hän tietää, että vaikka huudat Halleluja tällä hetkellä tulet huutamaan ristiinnaulitse seuraavalla. Koska et ole täydellisesti antautunut. 

Ja niin monta kertaa meillä on sellainen asenne, että Jumala on vain tiellä. Ja että Jumalan voi laittaa syrjään hyvien päivien ajaksi. Ikäänkuin pois tieltä. Mutta silloin kun Häntä tarvitsemme silloin Hän ilmestyy. Ajattelemme että voimme hyödyntää Jumalaa näin. Mutta totuus on ettemme voi. Jeesus ei ryhdy käymään kanssasi herrasmiehen kauppoja siitä kuinka paljon Hän saa sinua käyttää. Eikä Hän tyydy olemaan hyllytetty Jeesus. 

On tärkeä ymmärtää se, että jos Jeesus tulee sydämeen asumaan. Hän tulee kuninkaaksi! Hän tulee hallitsemaan. Valmistaudu siihen. Ainut asia, joka sinun tulee tehdä on luovuttaa sydämesi tälle Kuninkaiden Kuninkaalle ja katso Hän tulee sisälle ja tahtoo asua ja hallita sinun sydäntäsi. 

Mutta se ongelma tässä on monta kertaa se ettemme uskalla luovuttaa Hänelle ihan kaikkea. Jotenkin omassa lihassamme tahdomme pitää pienen palan omaa tahtoa, tai syntiä itsellämme. Ja näin myös suljemme oven Kuninkaiden Kuninkaalta. Ajattelemme että kai nyt me saamme omasta elämästämme edes vähän päättää. Vaikka todellisuus on se, että kun luovutamme oman elämämme kokonaan Hänen käyttöönsä. Niin silloin Hän tulee ja siunaa. 

Mennään toiseen tähän liittyvään asiaan. Nimittäin Raamattu sanoo, että Jumala etsii totisia palvojia. Se tarkoittaa sitä, että Jumala etsii sellaisia palvojia, jotka palvelevat Häntä hengessä ja totuudessa. Jeesus rakastaa niitä, jotka ovat luovuttaneet koko elämänsä Hänelle, ja näin myös tuovat elämällään Hänelle ennen kaikkea kiitosuhrinsa!

Kuitenkin, jos katselee sitä mitä Jumalan palvonta tällä hetkellä on niin ei pysty hirvittävästi nauramaan. Kaikki on mennyt jotenkin niin alas että hirvittää. Olemme unohtaneet sen, että Jumala on Pyhä Jumala. Ja että Hän mielistyy henkilöihin jotka koko sydämestään palvovat Häntä. 

Nyt kun katson tämän päivän kokouksia ja ylistyskonsertteja. Näen jotakin ihan muuta. Ihmiset juoksevat sinne tänne. Musiikit on kovalla, ja värivalot. Menoa ja meinikiä kyllä on. Mutta Henki puuttuu. Jumalan pyhyys puuttuu. Katselin Nouse Suomi tapahtuman ylistystä ja laitoin merkille sen, että harvassa olivat sanat Jeesuksen veren puhdistavasta voimasta. Silti oli meteliä ja liikettä tosi kovasti. 

Surullista. Se laittaa miettimään sitä, että mikä on tila noilla "palvojilla". Ja niinkuin sanoin itse olen myöskin pienellä paikalla, koska tämä on myös minun lihani taistelua. Kuitenkin niinkuin sanoin. Millaisen kuvan Jumalan palvonnasta tuo massa, joka hyppii ja tanssii antaa Jeesukselle? Tuo väkijoukko, joka kovaan ääneen julistaa että Suomi nousee. Totuus on se, että ikävä kyllä tällainen palvelus on epäpyhää. Huulilta tulee sanat Hoosianna. Mutta kuinka moni heistä todella tahtoo tehdä parannuksen ja kääntyä Jumalan puoleen. Kuinka moni heistä tahtoo nöyrtyä Hänen pyhyytensä alla. 

Ei Taivaaseen tanssien mennä! Tämä on vain totuus. Itse en voi yhtyä tuohon pumppattuun hurraamiseen ja karjumiseen. Minun korvissani se ei edes ole musiikkia, vaan meteliä. Sori vaan!

Sit vielä niihin laulun sanoihin. Saatan kirjoittaa tästä aiheesta jossain määrin enemmän. Mutta suurin osa lauluista, jota tänä aikana lauletaan varsinkin nuorten keskuudesta on sellaisesta yhtyeestä kuin Hillsong. Ei ole sellaista seurakuntaa enää joka ei käyttäisi tämän yhtyeen lauluja nuorten illoissa niin tutuksi tämä yhtye on tullut. Itse kuitenkin kun ensimmäisen kerran kuulin ja näin sen 1000 päisen joukon MUKA ylistämässä. Niin sisälläni kaikenaikaa koin, että jokin oli tosi pahasti pielessä. Kuitenkin niitä kappaleita käytettiin ihan koko ajan. Tilanne selvisi nyt vuosi sitten, kun luin artikkelin, jossa kerrottiin tämän ryhmän johtajasta, joka ihan avoimesti hyväksyy homot ja lesbot kuoroonsa laulamaan, koska hänen mukaansa ei saa tuomita. 

Eikä tässä vielä kaikki. Oletko nähnyt kuvan alastomasta cowboysta? Kyllä toukokuussa 2016 tämä esiintyi Hillsong seurakunnan naisten konferenssissa. Ja nyt jos me ihan oikeasti mietitään ja tutkitaan hedelmiä, niin jo nimi Hillsong pitäis kertoa meille jotain siitä asenteesta, jolla tätä musiikkia on tehty. Kyllä siellä on helppo hyppiä ja tanssia, kun kaikki hyväksytään mukaan. 

No sitten ajatellaan, että hei kysymys on VAAN MUSIIKISTA. Mutta todellisuus on ihan toinen. Tämän musiikin taustalla vaikuttaa Saatanallinen voima, vaikka se kuinka laitettaisiin valkeuden vaatteisiin. Ja vielä yksi asia. Eksytykset aina saavat aikaan hajaannusta. Sitä on saanut aikaan myöskin Hillsong Suomessa. Seinäjoelle perustettu Hillsong seurakunta on tästä hyvä esimerkki. Ja mistä se lähti liikkeelle. Siitä että pari nuorta päätti uudistaa nuorteniltoja oman mielensä mukaan ilman vanhemmiston suostumusta. Kun heidän ideoitaan ei täysin otettu vastaan niin syntyi Hillsong Church Seinäjoki. Eli taustalla on enemmän kuin musiikki. 

OK. Mut nyt palaan aiheeseen vielä hetkeksi Jumala etsii todellisia palvojia. Ihmisiä joiden sydämet ovat antautuneita Hänelle. Ja silloin ei ole kysymys massoista, kovasta jumputuksesta ja pumppaamisesta. Vaan siitä että avaat sydämesi Jumalan edessä. Todellinen ylistys  on sitä, että tulet Hänen eteensä kiitollisella sydämellä kaikesta siitä mitä Hän on tehnyt kunnioittaen Häntä. Silloin voit sanoa Hoosianna koko sydämestäsi tarkoittaen sitä. 

Ja tähän minä itse tahdon päästä. Mutta niinkuin Raamatun kohdassa sanotaan. Me ihmiset olemme heikkoja, ja monta kertaa tahdomme tehdä asiat omalla tavallamme emmekä Jumalan tavalla. Kuitenkin Jumala armossaan on pitkämielinen. Ja itseäni todella auttaa tieto, että Jeesuskin oli heikko. Hän oli tuskien mies ja sairauden tuttava. Ja vaikka Hän tiesi että epäonnistuisin Hänen palvomisessaan. Niin silti Hän kuoli ristillä puolestani ja sovitti syntini. 

Valtava asia. Vaikka en itse ensin pystynyt rakastamaan Häntä. Hän rakasti minua ja teki jotain valtavaa puolestani. Ja niin voin laittaa itseni tuohon joukkoon joka heiluttelee oksia ja huutaa Halleluja ja parin päivän päästä Ristiinnaulitse. Omaan lihaan ei koskaan voi luottaa. Jumala armahda! Ja kuitenkin Hän tietää millaista tekoa olen. Ja kun Hän näkee minun koko sydämestäni yrittävän niin Hän iloitsee siitä. 

Silloin laulut eivät ole vaan lauluja. Silloin Halleluja ei ole vaan sana. Silloin Jumalan ylistys valtaa meidän sydämemme ja noilla sanoilla todella on tarkoitus. Maailma on niin täynnä teennäisyyttä ja ulkokultaisuutta. Siksi juuri nyt on aika jokaisen tutkia itseä. Ja miettiä olenko koko sydämestäni Hänen palvojansa.

Ja vielä yksi asia. Kun tulet Hänen palvojakseen, ja palvelijakseen. Silloin et vain vieraile Hänen luonaan kun sinulla on ahdistus tai paha olla. Ei silloin Hänen Pyhästä läsnäolostaan tulee sinulle sinulle ja minulle Turvapaikka. Silloin me asumme Hänen läsnäolossaan kaiken aikaa. Se on asia, josta me emme tahdo päästää irti. Hän on aina meidän silmiemme edessä. Silloin vasta saat elämän, joka täyttää tarkoituksensa. Elämän Jumalan läsnäolossa. 

Eivätkä taistelut siihen lopu. Mutta rauha täyttää sydämemme. Kyllä me lankeilemme ja monta kertaa epäonnistumme. Taistelut loppuvat vasta kerran perillä. Siksi tämä on minun taisteluni edelleen. Taistelen jotta voisin huutaa Hoosianna! Koko sydämestäni. Taistelen että voin säilyttää uskoni tuoreena loppuun asti. Taistelen, ja tiedän että olen menossa kohti päämäärää. Mutta ihanin asia on se, että taistelu todellisuudessa on voitettu. Paholainen vaan yrittää riistää voittopalkinnon meiltä ja saada mielemme ajallisiin. Olkoon mielessämme aina se, että Jeesus voitti jo! Jotta me voisimme olla Hänen voitostaan osallisia. Siunattua kesää ystävä!